dinsdag 31 januari 2012

Kirtan & Mantra avond Den Bosch 17 febr: Dansen met de Goden 1

Speciaal als ondersteuning van het wereldse carnaval komt Hansuman zingen in Den Bosch op vrijdagavond 17 februari. Op deze avond zal er kirtan gezongen worden met de nadrukkelijke  mogelijkheid tot dansen (niet verplicht), zodat ook het spirituele carnaval zijn plaatsje krijgt in het Bosche carnaval.
Op deze avond ligt de nadruk niet op het meditatieve deel van Kirtan/Mantra-zingen, maar meer op het vieren van het leven. Er zullen ook momenten van rust en stilte zijn, waarop je je bewust kunt worden van je innerlijke vreugde die hierbij vrijkomt.KIRTAN
Kirtan begint rustig, zodat je ook de tekst en melodie een beetje onder de knie kunt krijgen. Daarna gaat het los en kunen de beentjes van de vloer (als je dat wilt natuurlijk). Het eindigt weer rustig, je keert weer naar binnen, de energie van het snelle deel is des te meer voelbaar is, je komt thuis bij jezelf. En dat zo een aantal keren.
Meer info over kirtan lees je op de website www.kirtan.nu

KARNAVAL
Even voor degenen die denken dat Carnaval een ordinair zuip- en versierfeest is:
Het Carnaval is van oorsprong een viering van het nieuwe jaar (vroeger begon het nieuwe jaar in Maart), en de komst van de lente -de geboorte van het nieuwe leven-. Koning Winter moest worden verdreven zodat de vruchtbaarheid na de winter terug kon keren. Al in 2600 voor Christus werd in Mesopotamie een soort nieuwjaarsfeest georganiseerd waarbij een misdadiger voor een dag tot koning werd gekroond, feestelijk werd rond gevoerd in een boot op wielen, en dan al even feestelijk werd terechtgesteld.
Bij de Romeinen (rare jongens ;-) werden ijdens de Saturnaliafeesten de slaven vrijgelaten en mochten ze een week lang hun bazen treiteren. Het ligt voor de hand dat ze dat liever incognito deden en maskers gingen dragen en zich verkleedden. Bij die gelegenheid werd eveneens een schijnkoning verkozen. 
Uitgebreide achtergrond en geschiedenis van karnaval is te vinden op de website van "dun Glaozigen Errepul".

Iedereen kent ook het beeld van Nataraj, de dansende Shiva (2e plaatje hieronder). Deze staat voor de dans van het Universum, de cyclus van schepping-vernietiging-creatie, de oneindige kringloop van het leven, of met een duur woord: transformatie.
De intentie is om tijdens deze avond het leven in jezelf te ervaren, in al zijn facetten (alle Namen van de Goden staan voor archetypes).

Kosten zijn 11 euro inclusief hapje en drankje.
Locatie: van Ysselsteinstraat 11, Den Bosch, klik hier voor een indruk van de ruimte.
Deur open 19.00 uur, zingen van ± 19.30-21.30 uur.
Wil je meedoen, meld je dan aan via de pagina hier,.


Informatie over andere Kirtan & Mantra-avonden met Hansuman hier op dit blog, of hier op www.kirtan.nu

Hans(uman) 
www.dezingendeziel.nl
www.dansenmetdegoden.nl

PS: ook de Goden houden van dansen en muziek!
Dancing Ganesha
Nataraj, Shiva dancing on a demon who symbolizes ignorance


Krishna Leela,
Krishna danst met Radha, alle Gopi's dansen met Krishna's

Shiva en Parvati, dansen
Nataraj, dansende Shiva met Ganesha
Sarasvati playing Veena


Hans(uman) 
www.dezingendeziel.nl
www.dansenmetdegoden.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten